Historien om Glean

Glean blev stiftet i 2018 af Anja Bindesbøll. Anja har en stor passion for vegansk madlavning og innovation. Det hele startede med en nysgerrighed. Anja, som på daværende tidspunkt havde en madblog, var på jagt efter nye metoder til kagebagning uden æg. Æg har en væsentlig rolle, når man bager og lever man vegansk, kan det være svært at opnå den rette konsistens uden et bindemiddel. Efter et par søgninger på youtube, faldt hun over en video med en gullig væske fra en kikærtedåse, som blev pisket til den fineste fluffy masse.

 

 

Det var skørt og samtidig fuldstændig fascinerende at se på! Efter hendes opdagelse af Aquafaba, ændrede tingene sig med det samme. Anja besluttede sig for at lave de første veganske flødeboller på markedet. Udviklingen startede i hendes lille tekøkken på Nørrebro, så i et større professionelt køkken på Amager og nu har hun en café og produktionskøkken på Ægirsgade 46 og stad i Torvehallerne. Fortsættelse følger…

Historien om Glean

Glean blev stiftet i 2018 af Anja Bindesbøll. Anja har en stor passion for vegansk madlavning og innovation. Det hele startede med en nysgerrighed. Anja, som på daværende tidspunkt havde en madblog, var på jagt efter nye metoder til kagebagning uden æg. Æg har en væsentlig rolle, når man bager og lever man vegansk, kan det være svært at opnå den rette konsistens uden et bindemiddel. Efter et par søgninger på youtube, faldt hun over en video med en gullig væske fra en kikærtedåse, som blev pisket til den fineste fluffy masse.

Det var skørt og samtidig fuldstændig fascinerende at se på! Efter hendes opdagelse af Aquafaba, ændrede tingene sig med det samme. Anja besluttede sig for at lave de første veganske flødeboller på markedet. Udviklingen startede i hendes lille tekøkken på Nørrebro, så i et større professionelt køkken på Amager og nu har hun en café og produktionskøkken på Ægirsgade 46 og stad i Torvehallerne. Fortsættelse følger…

Hvorfor aquafaba?

Den gullige masse fra kikærtedåsen hedder “Aquafaba”. På grund af proteiner og stivelse i kikærter, er Aquafaba i stand til at piskes til en luftig masse, akkurat som vi kender fra æggehvider. Aquafaba er altså en særdeles god æggeerstatning. Udover at være en god æggeerstatning, er kikærtevand også et spildprodukt i fødevareproduktion og i køkkenet derhjemme. Det blev derfor også en vigtig del af missionen at tackle et madspilds problem i fødevarestrømmen. Vi upcycler således vores aquafaba fra storproduktioner. Vi har altså ikke en masse kikærter på frost, hvis I undrer jer over, hvad vi mon gør med kikærterne. 😉
Shopping Cart
Tilmeld vores nyhedsbrev og få 10% på første ordre

Tilmeld og vær blandt de første til at få nyheder om vores produkter og lækre tilbud